در این مقاله به نحوه استخدام و شرح وظایف مدیر داخلی سالن زیبایی می پردازیم تا اگر شما هم برای مدیریت کارا و ساده تر کسب و کار خود به دنبال مدیر داخلی سالن زیبایی هستید با وظایف یک مدیر داخلی آشنا باشید.
البته این مقاله فقط با دید وظایف مدیر داخلی سالن زیبایی نگارش نشده و در این مقاله به طور کامل به یک سالن زیبایی و خدمات سالن زیبایی بانوان نیز می پردازیم.
مدیریت سالن زیبایی
در مقاله آموزش مدیریت سالن زیبایی به طور کامل به مدیریت سالن زیبایی و مسائل پیرامون آن پرداختیم و با توجه به این موضوع به طور مختصر به مدیریت سالن زیبایی می پردازیم.
مدیریت آرایشگاه اشاره دارد به فرآیندی که قبل از تاسیس سالن زیبایی آغاز می شود و تا زمانی که سالن زیبایی به فعالیت ادامه می دهد و حتی بعد از آن نیز وجود دارد.
یک مدیر باید تمام اعضای تشکیل دهنده یک سالن زیبایی را در کنار یکدیگر برای بدست آوردن هدفی یکسان و مشخص نگه دارد تا سبب موفقیت کسب و کار خود شود.
نکته مهم: توصیه می کنم قبل از مطالعه این مقاله سراغ مقاله اموزش مدیریت سالن زیبایی بروید و آن را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید و به علاوه می توانید از کتاب مدیریت سالن زیبایی که توسط استاد مرتضی محمدی نگارش شده نیز استفاده کنید.
مدیر داخلی سالن زیبایی
زمانی که یک کسب و کار رشد می کند و به قدری بزرگ می شود که یک فرد نمی تواند آن را به تنهایی مدیریت کند، مدیریت به بخش های مختلفی تقسیم می شود که یکی از مهم ترین آن ها مدیر داخلی است و مدیر داخلی سالن زیبایی نیز از این قاعده مستثنا نیست.
مدیر داخلی سالن زیبایی فردی است که تمام وظایف داخل سیستم (سالن زیبایی) را بر عهده دارد تا سیستم از بخش داخلی ضربه نخورد.
مثلا مدیر داخلی به نحوه کارکرد پرسنل اشراف دارد تا پرسنل از روی عمد یا اشتباه کاری را اشتباه انجام ندهند (مثل بد رفتاری با مشتریان) که متناقض با منافع سالن زیبایی باشد و باعث کاهش سود سازی و محبوبیت سالن زیبایی شود.
نحوه استخدام و شرح وظایف مدیر داخلی سالن زیبایی
دقت داشته باشید که مدیر داخلی سالن زیبایی درست است که باید تمام وظایف داخلی یک سالن زیبایی را در دست داشته باشد ولی این بدان معنا نیست که مدیر داخلی یک سیستم تی به دست شود و محوطه سالن زیبایی را تمیز کند یا برعکس فقط نظارت داشته باشد.
در ادامه با وظایف مدیر داخلی سالن زیبایی بیشتر آشنا می شویم:
- تعیین استراتژی با نظارت مدیریت و انجام تبلیغات
- تهیه کمبود و تجهیزات مورد نیاز سالن زیبایی
- نظارت بر پرسنل برای کاهش اشتباهاتی عمدی یا سهوی
- بررسی و ارائه گزارش ماهانه سالن زیبایی
- تعیین وظایف پرسنل و بخش های مختلف سالن زیبایی
- ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با مشتری برای بررسی میزان رضایت و یا شکایت مشتری
- بررسی رزومه و روحیه پرسنل برای استخدام پرسنل حرفه ای و متناسب با هدف سالن زیبایی
- تعیین و پیاده سازی طراحی های مختلف برای دکوراسیون سالن زیبایی
- مدیریت بخش مجازی سالن زیبایی مانند شبکه های مجازی
- مدیریت و نظارت بر بخش مالی سالن زیبایی
- و …
نکته مهم: دقت داشته باشید که این موارد وظایف کلی یک مدیر داخلی سالن زیبایی است که باید طبق قرارداد قانونی موارد آن ذکر شده باشد و در صورت عدم ذکر وظایف مذکور مدیر داخلی سالن زیبایی می تواند این وظایف را قبول نکند.
ساده تر بگم با توجه به شرح وظایفی که داخل قرارداد برای مدیر داخلی سالن زیبایی ذکر می کنید باید از او انتظار داشته باشید، پس قرارداد استخدام مدیر داخلی را جدی بگیرید.
به علاوه سعی کنید بخش مالی را تحت نظر خود داشته باشید.
تفاوت مدیر کل و مدیر داخلی در سالن زیبایی
با توجه به توضیحات بالا قطعا متوجه تفاوت این دو نوع مدیریت شدید ولی برای یادآوری دوباره باید بگویم که مدیریت سالن زیبایی اشاره به فردی داره که از ابتدای کار تاسیس و قبل آن بوده و تمام اختیارات سالن زیبایی را به عهده دارد و مدیر داخلی نیز باید با هماهنگی و ارائه گزاری به مدیر سالن زیبایی تمام فعالیت های خود را انجام دهد.
با توجه به این موضوع که یک سالن زیبایی فقط بخش داخلی نیست می توان نتیجه گرفت که وسعت مدیریت سالن زیبایی بیشتر بوده و تمام فعالیت هایی که یک مدیر داخلی سالن زیبایی در سالن زیبایی انجام می دهد با تحت نظر و هماهنگی مدیر سالن زیبایی انجام شود.
چرا باید از مدیر داخلی استفاده کنیم؟
زمانی می رسد که سالن زیبایی شما به قدری مشتری دارد و وسعت پیدا کرده است که دیگر نمی توانید به صورت تکی از پس یک سالن بر بیاید و این موضوع باعث ایجاد دو رویکرد می شود که در رویکرد اول شما هم چنان می خواهید سالن زیبایی را تکی مدیریت کنید و اعتقادی به مدیر داخلی سالن زیبایی ندارید.
به همین علت تمام رشته مدیریت از دست شما خارج شده و کسب و کارتان با 2 برابر شدتی که رشد کرده است سقوط می کند.
در رویکرد دوم شما از مدیر داخلی سالن زیبایی استفاده کردهاید و بدین ترتیب حوزه فعالیت خود را متمرکز و کمتر کردهاید تا مدیریت ساده ولی با قدرت بالایی داشته باشید که در این رویکرد کسب و کار شما موفق تر پیش می رود. البته این به شرطی است که مدیر داخلی درستی انتخاب کرده باشید.
چگونه یک مدیر داخلی استخدام کنیم؟
احتمالا اگر به مرحله ای رسیده باشید که نیاز به مدیر داخلی سالن زیبایی داشته باشید از خود پرسیده اید که چگونه باید یک مدیر داخلی استخدام کنیم؟ آیا هر فردی که به عنوان مدیر داخلی برای مصاحبه آمد را برای مدیر می توانیم استخدام کنیم یا معیار هایی وجود برای انتخاب درست وجود دارد؟
اگر بخواهیم خیلی ساده به این سوالات در یک قاب پاسخ بدیم باید گفت که برای انتخاب درست مدیر داخلی سالن زیبایی باید به ویژگی های یک مدیر داخلی دقت کنید که در ادامه تمام این ویژگی ها را به طور مختصر بررسی می کنیم.
ویژگی های مدیر داخلی سالن زیبایی
برای استخدام یک مدیر داخلی سالن زیبایی باید دقت داشته باشید که الگو و معیار هایی وجود دارد که شما می توانید از این معیار ها استفاده کنید.
برای این که بدانید این فرد برای مدیریت لایق هست یا خیر در زمان مصاحبه می توانید تمام معیار های گفته شده را از طریق برخورد مستقیم و بررسی رزومه فرد مطلع شوید.
به طور کلی یک مدیر باید ویژگی های زیر را داشته باشد.
- توانایی بازاریابی حرفه ای
- آشنایی به روانشناسی و تیپ های شخصیتی
- خود را هم سطح پرسنل دانستن
- پرسنل را سرمایه اصلی سالن زیبایی می داند
- خلاقیت دارد و از تکرار خسته می شود
- انضباط کاری دارد و با بی انضباطی برخورد شدید می کند
- خود را متعهد به سالن می داند نه سالن را متعهد به خود
- خوبی سخنرانی می کند و بهتر می شنود
- همیشه به فکر رقابت و اتفاقات غیر منتظره هست
- اعتماد به نفس دارد ولی خود را برترین نمی داند
- دانش بالایی داشته باشد نه مدرک بالایی!
این ویژگی ها در هر فردی که باشد هر نوع مدیریتی که بخواهد را می تواند انجام دهد و فرقی نمی کند که مدیریت یک شرکت 5000 هزار نفره را داشته باشد یا یک مدیر داخلی سالن زیبایی سالن زیبایی.
خدمات سالن زیبایی
شاید خدمات سالن زیبایی مهم ترین بخشی باشد که کمتر به آن توجه می کنند و از تمام ظرفیت های یک سالن زیبایی برای ارائه کامل ترین خدمات سالن زیبایی زنانه استفاده نمی کنند. خدمات سالن زیبایی با توجه به توانایی آرایشگرانی که در سالن زیبایی فعالیت می کنند، عرضه می شود.
از این رو توصیه می کنیم اگر توانایی مالی برای تجهیز سالن زیبایی خود را دارید به سراغ خدمات حرفه ای و پردرآمد در حوزه سالن زیبایی بروید و فقط روی خدمات معمولی حساب باز نکنید؛ زیرا مشتری دوست دارد تمام خدمات مورد نظر خود را از یک سالن زیبایی دریافت کند و بدین شکل مشتریان شما در طول زمان کم می شوند.
مهم ترین خدمات سالن زیبایی زنانه کدام اند؟
خدمات سالن زیبایی زنانه بسیار متنوع هستند و همانطور که گفته شد، شما با توجه به تخصص خود و آرایشگرانتان می توانید از خدمات متنوعی در سالن زیبایی استفاده کنید که از رنگ و مش شروع می شود و به میکروپیگمنتیشن نیز می رسد.
به هر حال از مهم ترین و بهترین خدمات سالن زیبایی زنانه می توان به موارد زیر اشاره نمود که مدیر داخلی سالن زیبایی نظارت کاملی بر خدمات سالن زیبایی دارد.
- رنگ و مش
- کاشت و طراحی ناخن
- کوپ و کوتاهی مو
- میکاپ عروس
- پاکسازی
- ویتامینه و کراتینه مو
- اکستنشن مو و مژه
- اپیلاسیون
- میکرونیدلینگ
- میکروپیگمنتیشن
- میکروبلیدینگ
- اصلاح ابرو
- لیفت و لمینت مژه
- لیزر موهای زائد
- شینیون
- و …
دوره های آموزشی دنیای تحول
اگر شما هم می خواهید کسب و کار خود را گسترده کنید ولی خدمات متنوعی بلد نیستید می توانید در دوره های آموزشی دنیای تحول شرکت کنید و با توجه به نیازتان دوره های مدنظر را گزرانده و در پایان مدرک معتبر فنی و حرفه ای دریافت کنید.
از مهم ترین دوره های دنیای تحول بجز دوره آموزشی مدیر داخلی سالن زیبایی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- دوره آموزش کاشت ناخن
- دوره آموزشی اکستنشن مژه
- دوره آموزشی اکستنشن مو
- دوره آموزشی رنگ و مش
- دوره آموزشی کوتاهی مو
- دوره آموزشی گریم و میکاپ
- دوره آموزشی میکرونیدلینگ
- دوره آموزشی پاکسازی پوست
- و …
آیا نحوه مدیریت مدیر داخلی سالن زیبایی زنانه مهم است؟
بله مهم است که شما چگونه موسسه زیبایی زنانه را مدیریت می کنید. فکر می کنیم به اندازه کافی از اهمیت مدیریت آرایشگاه زنانه گفتم و فقط در یک جمله کوتاه برای چندمین بار بگویم که شیوه مدیریتی که شما برای یک کسب و کار پیش می گیرید نه تنها بقای کسب و کار بلکه آینده سالن زیبایی شما را به طور مستقیم هدف قرار می گیرد،
پس نحوه مدیریت آرایشگاه زنانه مهم تر از چیزی است که شما فکر کنید.
حسابداری سالن زیبایی
حسابداری سالن زیبایی یکی از مهم ترین بخش هایی است که نیاز به مدیریت مستمر دارد تا بتوانید بدون دردسر و مشکل کسب درآمد کنید و به مشکلات مالی بربخورید.
توصیه می کنیم بجز مدیر داخلی سالن زیبایی ، حتما از حسابدار برای سالن خود استفاده کنید و به صورت مستقیم روی حسابدار نظارت داشته باشید تا درصد و احتمال اشتباه را به صفر برسانید.
بخش مالی می تواند از صندوقدار سالن زیبایی شروع شود و قرارداد با آرایشگاه را شامل شود. ولی فرقی ندارد که کدام بخش را شامل می شود،
شما و یا مدیر داخلی سالن زیبایی باید به صورت مستمر روی هزینه های نظارت داشته باشید تا همواره بتوانید با قدرت یک سالن زیبایی را مدیریت کنید زیرا کمبود هزینه یعنی مشکلات بی پایان و نهایت این مشکلات همان ضرری است که به همراه تعطیلی کسب و کار شما پدیدار می شود.
«ساده تر بگم اگر بخش مالی به حال قرار دهید دیر یا زود باید به فکر کار کردن در یک سالن زیبایی به عنوان آرایشگر یا مدیر داخلی سالن زیبایی باشید نه یک مدیر سالن زیبایی در سالن خودتان»
انواع قرارداد با آرایشگاه
یکی از بخش های مهم در مباحث مالی یک سالن زیبایی، انواع قرارداد با آرایشگاه است که موجب استخدام پرسنل می شود یا قراردادی هایی که با مشتری های بسته می شود. فرقی نمی کند که شما چه نوع قراردادی می بندید، این مهم است که چه امتیاز هایی را در قرارداد برای خود قرار می دهید یا برعکس چه امتیاز هایی را به طرف مقابل می دهید.
کار انجام قرارداد با پرسنل هم جزئی از وظائف مدیر داخلی سالن زیبایی است.
اولین اصل قرارداد بستن چیست؟
برای بستن قرارداد با هر شخصی (چه پرسنل چه مدیر داخلی سالن زیبایی و چه مشتری) اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید منافع خودتان است و در مراحل بعدی باید به فکر منافع طرف مقابل باشید.
این اصلی است که در تمام کسب و کارها استفاده می شود و اگر مطابق آن حرکت نکنید مثل سایر افرادی که اشتباه شما را کردند از دور موفقیت حذف می شوید، پس اول منافع خودتان و در وهله ی دوم طرف مقابل
اهمیت حسابداری سالن زیبایی در چیست؟
یک سالن زیبایی یا هر کسب و کار دیگری روی بخش مالی خود سوار است و زمانی که به علت بی دقتی مدیر داخلی سالن زیبایی ، بخش مالی سالن زیبایی به هر علتی کم بیارد یعنی کسب و کار شما در حال کشیدن نفس های آخر است و فرقی نیز نمی کند که میزان مهارت شما چقدر باشید به هر حال کسب و کار خود را با ضرر بسیار بالایی از دست دادید.
البته این آخر ماجرا و نهایت ضربه ای بود که بخش مالی می توانست به شما بزند ولی اگر جزئی تر نگاه کنیم خواهید دید که چه اتفاقاتی می افتد و نقش مدیر داخلی سالن زیبایی چقدر میتواند پررنگ باشد.
فرض کنید که شما تمام تجهیزات مورد نیاز برای افتتاح سالن زیبایی خود را تهیه کردید ولی هزینه های جانبی یا همان هزینه های احتمالی را در نظر نگرفته اید و فقط به هزینه های قطعی فکر کرده اید، پس شما مجبور هستید که چندین ماه بدون هیچ سودی کار کنید تا این تفاوت هزینه را تامین کنید.
از سمت دیگر اگر بخش مالی خود را به درستی مدیریت نکنید خیلی زود به مسائلی بر می خورید که اختلافات جدی در حساب های شما وجود دارد و بدین شکل برای مدت های به شکل های مختلف از شما هزینه هایی کم می شده است که می توانستید با یک استراتژی ساده، خودتان یا مدیر داخلی سالن زیبایی آن هزینه های هنگفت را حذف کنید.
نکته مهم: این تنها دو مورد از اهمیت بخش مالی بود و قطعا نکات و زوایای بیشتری از بخش مالی وجود دارد که می تواند روی کسب و کار شما تاثیر گذار باشد که در این بخش به صورت مختصر به آن پرداخته شده است.
جمع بندی
در این مقاله به نحوه استخدام و شرح وظایف مدیر داخلی سالن زیبایی پرداختیم تا اگر شما هم جزو افرادی هستید که در سالن زیبایی خود به دنبال مدیر داخلی سالن زیبایی هستید تا بتوانید با همکاری مدیر داخلی و سایر افراد به موفقیت های بیشتری برسید به سادگی بتوانید، معیار های یک مدیر داخلی حرفه ای را درک و با بررسی آن یک مدیر داخلی بسیار حرفه ای برای سالن زیبایی خود استخدام کنید.
البته در مقاله استخدام مدیر داخلی سالن زیبایی به صورت مختصر به سایر مباحث سالن زیبایی مثل بخش مالی، خدمات سالن زیبایی و خود مدیریت سالن زیبایی نیز پرداخته شد.