حتماً تا به حال در موضوع کار با مواد ، اصطلاحات آرایش مو مانند بالیاژ، آمبره، سامبره، کالرملتینگ و فویل را شنیدهاید. اما چه تفاوتی بین آمبره، سامبره، بالیاژ، کالرملتینگ و فویل است و اینها به چه معنی میباشند؟
اینها آخرین روشهای رنگ مو و کار با مواد است که زیاد مورد استفاده قرار می گیرند و تفاوت بین روش آمبره، سامبره، بالیاژ، کالرملتینگ را توضیح خواهم داد و هر کدام را جداگانه بررسی خواهیم کرد.
تفاوت روشهای مختلف کار با مواد
بالیاژ: لغت فرانسوی می باشد و به تکنیکی گفته می شود که در آن آرایشگر، آزادانه می تواند هر رنگی را که می خواهد روی موی مشتری انجام دهد و نسبت به روش فویلی نتیجه ملایمتری انجام دهد و توناژ رنگ نسبت به رنگ زمینه تفاوت زیادی ندارد این تکنیک بین ستارگان هالیوودی و بازیگران سینمایی بسیار رواج دارد.
آمبره: آمبره هم یکی از محبوبترین تکنیکها در سالهای اخیر است و محبوبیت آن همچنان ادامه دارد و مد است. در ر نگ مو به روش آمبره رنگ تیره از ریشه شروع میشود و هر چه به ساقه میرسد روشنتر میشود. در روش آمبره مثل کوتاهی مو موها تقسیمبندی میکنیم و به تعداد ۸ تا ۱۰ تکه گیره میزنیم موها را روی صفحه دیسک صاف باز کرده و رنگ میکنیم.
سامبره: رنگ کردن مو در کار با مواد به روش سامبره در حقیقت یک آمبرهی ملایم و روشن است که در آن رنگها را طوری ترکیب میکنند و بالاتر به سمت ریشه میزنند که نتیجه به طبیعیترین حالت ممکن برسد اگر چه در انتها همه جای مو روشن میشود و فقط جاهای اندکی از مو به صورت تیره باقی میماند روش جدیدی نسبت به آمبره است.
سامبره ترکیبی از آمبره و بالیاژ است تغییر رنگ از تیره به روشن ملایمتر از آمبره است. رنگ موی به حالت سامبره در رنگهای مختلفی قابل پیادهسازی است و همچنین برای موهای بلوند نیز میتواند استفاده شود.
شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که روش رنگ کردن مو به صورت سامبره در کار با مواد چیست؟ البته به صورت عملی وقتی اجرا شود تفهیم آن بهتر خواهد بود که حتماً شما خواننده عزیز را ترغیب میکنم تا بصورت عملی هم مدل های مختلف کار با مواد را انجام دهید.
کالرملتینگ: روش دیگری در کار با مواد به نام کالرملتینگ که مشابه با آمبره و سامبره میباشد با این تفاوت که از سه رنگ یا بیشتر در موی مشتری استفاده میشود و از هر رنگی در ریشه شروع میکنیم به ساقه که میرسیم نسبت به موی مشتری یک مقدار توناژ روشنتر میشود و میتواند از تنوع رنگهای گرم در کنار همدیگر و یا رنگهای سرد در کنار هم استفاده شود.
فویل: در کار با مواد و رنگ مو از فویل برای هایلایت کردن استفاده می شود و به دلیل کنترل راحت تر و بهتر استفاده از چندین رنگ در یک پروسه مدیرت ساده تر مقدار مصرف از ماده ی رنگ کننده و جدا کردن موهای مورد نظر به عنوان رنگ پایه یا رنگ اصلی مو یکی از تکنیکهای قدیمی و موردپسند می باشد. البته این تکنیک هزینه ی بیشتری نسبت به تکنیکهای دیگر دارد.
برای استفاده از فویل نیز باید موها را به قسمتهای مختلف تقسیم کرد و لایه این نازک از مو را انتخاب کرده فویل را زیر آن قرار داده و مو را رنگ بزنیم و سپس فویل را ببندیم. طیف مشترک این تکنیکها دکلره کردن مو است که از ساقه مو را روشن می کنیم و به پایه ۶ و ۷ که رسانیم.
حالا آمبره ، سامبره و یا اگر خواسته باشیم یم تناژ آن تیرهتر باشد تکنیکی که تیره تر است را تا پایه ۴ می رسانیم و در تکنیکی که روشن تیره تا پایه ۷ میرسانیم و تا ۸ و ۱۰ هم میتوانیم برسانیم و از روی مو کلا رویش رنگساژ می کنیم.
در کار با مواد از این نوع تکنیکها می توانیم از رنگهای فانتزی ژلهای و یا رنگهای دائم و رنگساژها از روی دکلره انجام دهیم و از کل ریشه به طرف ساقه ی مو تا نازک مو رنگساژتان را استفاده کنیم و بعد از پنج تا الی یک ربع مکث مو را بشوئیم و رنگ دلخواه را که می خواهیم به دست آوریم.
در ادامه تفاوت آمبره، سامبره، بالیاژ، کالرملتینگ و فویل در موضوع کار با مواد ، باید عنوان شود که در روش بالیاژ اختلاف زمینه مو با رنگ انتخابی چندان تفاوتی ندارد ۳ تا ۴ درجه همان موی مشکی با واریاسیون آبی کار شده بالیاژ می باشد و رنگ قهوهای با توناژ طلایی در قسمت ریشه مو کار می شود.
در روش آمبره اختلاف ساقه و ریشه خیلی زیاد است اختلاف از یک تا ده درجه میتواند باشد بعد از دکلره کردن نوک موها ترکیب دودی یک درجه تیرهتر از دکلرهای که کردید با استفاده از واریاسیون آبی و بنش استفاده می شود.
در روش سامبره اختلاف ریشه و سر و ساقه مو مرحلهای است و توناژ به تدریج روشن میشود و یک دفعه از تیره به روشن نمیرود. برای این که مرز بین رنگها مشخص نشود حسابی چرب میکنیم و از واریاسیون رنگ مناسب یا حمام رنگ استفاده می کنیم.
جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر
در خصوص دوره آموزش کار با مواد
همین الان با شماره 09123803556 تماس بگیرید.
حمام رنگ در کار با مواد
منظور از حمام رنگ در کار با مواد این است که وقتی دکلره کردیم و میخواهیم به پایه ۷ برسانیم میخواهیم رنگ اصلی را بگذاریم منتها میخواهیم دوامش بهتر شود و زود نپره باید با دو بار شستشو یک سوم رنگ انتخابی را با سه برابر اکسیدان ۹ درصد (مواد شل باشد) حدود ۵ دقیقه روی مو بماند بعد از مکث موها را میشوییم و با اکسیدان متناسب ۶ یا ۹ به نسبت مساوی ترکیب میکنیم و روی سر میگذاریم و رنگساژ می کنیم.
استروبینگ مو چیست؟
یکی از آخرین تکنیکهای رنگ و کار با مواد که میتواند در پر و سلامت نشون دادن موها به ما کمک کنه استروبینگ یک تکنیک سایه روشن است.
همانطوری که در متد آرایشی استروبینگ صورت شما با استفاده از متد سایه و روشن تمام تلاشمون را میکنیم تا با رنگ روشن قسمتهای خوش فرم صورتتون رو برجسته تر نشان دهیم میتونیم همین روش رو برای رنگآمیزی موهامون در نظر بگیریم و موها را از آن چیزی که هست پرپشت تر، براقتر، سالمتر، و نشون بدیم.
ما با استفاده از متد استروبینگ در کار با مواد میتونیم یه نقشه حسابی برای موها بریزیم و به اونها جلوه ی خوبی بدهیم این متد که به تازگی مد شده چند هفته قبل توسط چندین هنرپیشه های معروف به دنیای مد معرفی شد.
استروبینگ مو از تیره به روشن
در کار با مواد اگر قراره این متد را روی موها اجرا شود، باید از بالای مو شروع بشه از پایهی رنگ بلوند تیره به سمت بلوند روشن و خامهای میبره به این صورت که وقتی یک نفر به شما از روبرو نگاه میکنه بالای موها بلوند تیره است و پایین روشن و به نظرش اینطوری میاد (خطای دید) که پایین موها حسابی پرپشت و حالت داره پی و تابی که این رنگها به موهای شما میدهد جذابیت شما را چندین برابر میکند.
در ادامه مقاله آموزش کار با مواد و تفاوت آمبره، سامبره، بالیاژ، کالرملتینگ و فویل باید گفته شود که اگر اگر از روش استروبینگ برای موها استفاده کنیم، اینطور به نظر میرسد که همیشه روی موهاتون یه نور قشنگ و خیره کننده وجود داره نوری که پایین موهاتون رو حسابی شاداب و پرحجم و ریشه های مو را منظم و سالم نشون می دهد.
برای اینکه این متد خیلی خوب روی مو جواب بده باید از قسمت بالا لایت را قبلی نازک برداریم و از پایین تکههای بیشتری رو داخل فویل بذاریم طوری که وقتی موها رو شستین همون حالت از تیره به روشن حسابی روی موهای شما مشخص باشد.
بعد از این که این کار در اینجا تموم شد با یه رنگ روشنتر از پایهی هایلایت شروع به سایه انداختن توی موها میکنیم و اونها را از چتری که هست یه مقدار روشنتر نشون بده به طوری که انگار توی موها نور افتاده و میدرخشه این تکنیک کار با مواد مخصوصاً برای فصل تابستان همراه با آرایش برنزه ملایم بسیار شیک میشه.
نکاتی فراتر از تفاوت آمبره، سامبره، بالیاژ، کالرملتینگ و فویل در کار با مواد
چه کنیم که رنگ موها براقتر شده و دوام بیشتری داشته باشد؟
براق شدن رنگ موها به رعایت چند نکته ساده اما مهم بستگی دارد. شستشو و خشک کردن موهای رنگ شده اصولی دارد که رعایت آنها موجب حفظ زیبایی موهایتان میشود.
براق شدن رنگ موهای رنگ شده به طبع زیبایی موها را تقویت میکند. ولی گاهی رنگ موها کدر و بد رنگ میشوند و مثل روز اول درخشش ندارند که خانمها در این زمان یک راست سراغ رنگ موی مجدد میروند در صورتی که همانگونه که میدانید رنگ کردن زیاد موها خطرناک است پس بهتر است یاد بگیریم چگونه از موها مراقبت کنیم که همیشه براق و زنده بماند.
براق شدن رنگ مو با شستشوی صحیح موهای رنگ شده روشن شامپو کردن
اول از همه باید بدانیم بعد از رنگ کردن حداقل تا ۲۴ ساعت نباید موها را شامپو کرد تا رنگ بتواند به خوبی در ساقه مو نفوذ کند. این قانون کلی را هم بدانید که شستن کمتر موها مساوی است با دوام بیشتر رنگ مو چون وقتی موها را زیاد بشویید شامپو چربیهای طبیعی روی مو را که از رنگ محافظت میکند از بین میبرد.
بهترین حالت شستن دو بار در هفته موهاست. اگر هم موهایتان خیلی چرب است تا حدی که ریشه هایتان کاملاً کثیف به نظر میرسد میتوانید از تکنیک شامپو خشک استفاده کنید.
آب داغ دشمن موهای رنگ شده
آب داغ غیر از این که باعث خشکی موها میشود عمر رنگ موها را هم کوتاه میکند. حرارت باعث باز شدن پولکهای کوتیکول می شود رنگ موها را از بین می برد و رطوبت موها را کم میکند موهایتان را شامپو بزنید و با آب با درجه حرارت استاندارد ۲۰ تا ۲۵ درجه بشویید.
بعد دوباره با سردترین آبی که میتوانید تحمل کنید آنها را شست و شو دهید تا منفذهای کوتیکول بسته شود این کار باعث ماندگارتر شدن رنگ موها می شود.
اتو ، موها را بد رنگ می کند.
به طور کلی تمام وسایل حالت دهنده داغ مثل اتو، فر کننده ها و …… م یتوانند رنگ موها را کدر و بد رنگ کنند به خصوص اگر رنگ موهایتان بور یا قهوهای مایل به قرمز باشد.
اگر می خواهید در کار با مواد رنگ موهایتان کمترین آسیب را ببیند باید اول آب موها را کاملاً با حوله بگیرید. تا جایی که موها فقط کمی نمدار به نظر برسند و بعد از سشوار یا اتو استفاده کنید پیشنهاد می کنم با کمترین دمای ممکن موها را حالت دهید.
همچنین برای سشوار کشیدن سشوار نباید هرگز با مو تماس داشته باشد علاوه بر اینها برای برس نمودن از شانه هایی که فاصله دندانه های کمی دارند استفاده نکنیم زیرا باعث شکنندگی موهای رنگ شده می شوند.
نویسنده مقاله: فهیمه اکبریان
مطالب بیار عالی بود
کاش هر کدام از تصاویر با نوشته خودش بود
اما بی نهایت ممنون
سپاس از شما / بررسی و اصلاح خواهد شد.
موفق باشید.
باسلام و درود
سپاس از مطالب باارزش و آموزنده شما،همانطور که دوست و همکار گرامی اشاره نمودند،مطالب گام به گام همراه با تصویر کمک شایانی در فراگیری دارد.
باعرض پوزش درجه حرارت نرمال برای شستشوی موی سر۳۷_۴۰ درجه می باشد که بنا به نوع مو(چرب،خشک،معمولی)متغییر است،ممنون خواهم شد دلیل ۲۰_۲۵ درجه که فرمودید را ذکر نمایید.
باسپاس فراوان
سپاس از مطالعه و اظهار نظر زیبایتان. بله حتما / مورد ذکر شده به نویسنده مقاله ارجاع گردید.
موفق باشید.