میکروپیگمنتیشن یک روش پر کاربرد برای ترمیم و پر پشت کردن ابروهاست که ملزم به انجام مراقبت هایی است که باعث افزایش کیفیت و کارایی آن می شود. در این مقاله به مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن می پردازم تا در صورت استفاده از این روش به سادگی بتوانید از ابروهای خود مراقبت کنید. به علاوه اگر هنوز از میکروپیگمنتیشن استفاده نکردید و می خواهید از این روش استفاده کنید حتما موارد گفته شده را با دقت بخوانید.
میکروپیگمنتیشن چیست؟
میکروپیگمنتیشن یک روش پر کاربرد برای ترمیم کردن ابرو ها و قسمت های مختلف بدن است. میکروپیگمنتیشن جزو روش های غیر تهاجمی بوده و هیچ گونه در و عوارض جدی نداره، البته اگر تحت نظر متخصص و در مکان های بهداشتی انجام بشه. این روش از ظرافت خاصی برخورداره و اگر به درستی انجام بشه دارای دوام بالایی هم هست.
دوام روش میکروپیگمنتیشن چقدر است؟
این روش مانند میکروبلیدینگ نیست و عمر بالایی داره به شکلی که اگه به شکل از ابروهای خود مراقبت کنید تا چند سال از ترمیم آن بی نیاز خواهید بود. به هر حال و به طور کلی این یک روش نیمه دائمی ولی با دوام بالا هست که هم مزیت حساب می شود و هم یک عیب بزرگ، زیرا در صورت اشتباه در میکروپیگمنتیشن ریمو کردن آن خیلی سخت خواهد بود. این روش در حالت ایده آل بین ۳ تا ۵ سال دوام دارد.
هزینه میکروپیگمنتیشن چقدر است؟
هزینه میکروپیگمنتیشن با در نظر گرفتن بعضی عوامل مانند جنس رنگدانه ها، محل کلینیک و قسمت مورد نظر برای میکروپیگمنتیشن متغیر است و نمی توان قیمت دقیقی برای آن گفت. برای تعیین قیمت دقیق این روش باید به صورت حضوری به پزشک مربوطه مراجعه کنید و بعد از بررسی ها مربوطه هزینه نیز مشخص می شود
مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن
هدف از مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن برای این است که فرد دچار مشکل نشود و بهترین نتیجه را از روش میکروپیگمنتیشن بگیرید. به علاوه این روش ارتباط مستقیم با قسمت های مهم صورت دارد و از این رو باید بدون نقص انجام شود، پس باید از این روش مراقبت کرد تا نتیجه حاصله با بالاترین کیفیت برای فرد قابل لمس باشد.
-
مصرف مُسکن
بعد از اینکه تاثیر داروی بی حس کننده موضعی که غالبا لیدوکائین است از بین میرود، دردی در محل میکروپیگمنتیشن رخ می دهد که برای تسکین آن باید از مُسکن استفاده کرد. برای این منظور بهتر است از داروی استامینوفن بصورت هر ۸ ساعت یکبار استفاده کرد و بهتر است از داروهای مسکن کدئین دار و یا ترکیبی مانند مگافن و نوافن اجتناب کرد زیراکه مصرف آنها ضرورتی ندارد.
-
سونا و نور خورشید
دوره اولیه بهبودی در افراد مختلف بین ۲ روز تا ۲ هفته طول میکشد و در این مدت بهتر است فرد از سونا و همچنین حمام بخار استفاده نکند زیرا که بخار آب گرم میتواند موجب بدتر شدن عوارض التهاب شود. همچنین نباید زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار گرفت زیرا نور خورشید موجب تحریک محل میکروپیگمنتیشن شده و التهاب ناحیه مذکور را افزایش میدهد و همچنین میتواند موجب کم رنگ شدن میکروپیگمنتیشن شود. برای جلوگیری از تابش نور خورشید در ناحیه مذکور بهترین اقدام استفاده از کلاه لبه دار است.
-
استفاده از آنتیبیوتیک برای جلوگیری از عفونت
یکی از اقدامات اساسی به منظور پیشگیری از بروز عفونت ناشی از میکروپیگمنتیشن، استفاده از آنتی بیوتیک است. یکی از آنتی بیوتیک های که معمولا در روش هایی مانند میکروپیگمنتیشن توصیه به مصرف می شود، سفالکسین است که در دوز ۵۰۰ میلی گرم به صورت هر ۸ ساعت یکبار به مدت ۷ تا ۱۰ روز تجویز میشود.
-
پماد سیتراسین برای از بین بردن التهاب
پماد سیتراسین یک پماد بسیار مطلوب به منظور تسریع بهبود التهاب و عوارض جانبی میکروپیگمنتیشن است. پماد سیتراسین دو خاصیت دارد که اولی باعث برطرف شدن خشکی پوست می شود و دومین ویژگی، خاصیت آنتی بیوتیکی سیتراسین که در کنار داروی سفالکسین موجب جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه میکروپیگمنتیشن میشود.
-
استفاده از کمپرسور آب سرد و گرم
معمولا تورم و کبودی خفیفی در ناحیه میکروپیگمنتیشن ایجاد می شود که خود به خود بعد از چند روز بهبود مییابد ولی اگر کبودی زیاد بود کمپرسور آب سرد را با یک حوله خشک به مدت ۱۵ دقیقه برای یک روز روی ناحیه مذکور قرار دهید. دقت داشته باشید که فاصله زمانی و استراحت پوست در هر دوره ۱۵ دقیقه ای استفاده از کمپرس یخ بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بوده و سپس باید دوباره از روش استفاده نمود.
کمپرس آب گرم نیز برای ۳ تا ۵ روز باید با استفاده از یک حوله و به طور مداوم در بازه زمانی ها مشخص و معین که بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است استفاده شود. دقت داشته باشید فاصله زمانی و استراحت پوست در هر دوره ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ای استفاده از کمپرس آب گرم بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بوده و سپس باید دوباره از روش استفاده نمود. دقت داشته باشید که چه در کمپرس یخ و چه آب گرم، کمپرس نباید با پوست تماس مستقیم داشته باشد.
-
در پوست اندازی ناحیه میکروپیگمنتیشن شده، دخالت نکنید
پس از میکروپیگمنتیشن چون رنگ تازه میباشد ظاهری روشن تر نسبت به سایر نقاط دارد که طبیعی است و پس از مدتی ناحیه میکروپیگمنتیشن شده، شروع به پوست اندازی میکند که امری است طبیعی و نباید به هیچ وجه در این روند تداخلی ایجاد نمود.
-
از دستکاری پوست بپرهیزید
یکی از عوارضی که برای افراد پس از میکروپیگمنتیشن رخ می دهد، حساسیت و خارش در محل میکروپیگمنتیشن است که موجب آزار افراد میشود. به هیچ وجه نباید محل میکروپیگمنتیشن را دست کاری کرد و یا خاراند. بدین منظور بهتر است از داروهای حساسیت مانند سیتریزین استفاده کرد تا محل میکروپیگمنتیشن شده دچار آسیب نشود.
-
مراجعه مجدد برای ترمیم
ممکن است پس از گذشت ۴ تا ۶ هفته پس از انجام میکروپیگمنتیشن متوجه تفاوت در دو ابرو میکروپیگمنتیشن شده شوید در این زمان میتوانید به متخصص خود مراجعه کنید و ایشان نیز مجدداٌ به قسمتهای کم رنگ شده رنگ تزریق میکنند. این اقدام موجب یک دست شدن رنگ ابروها میشود.
-
ابروی خود را نشوید
یکی از اشتباهات فاحش در میکروپیگمنتیشن این است که فرد به صورت قسمت مذکور را مورد شستشو قرار می دهد در حالی که شستن محل میکروپیگمنتیشن کار اشتباهی بوده و حداقل برای چند روز اول نباید ابروی خود را بشوید و سپس نیز نباید ابروها را با فشار زیاد بشوید یا از آب داغ یا سرد برای شستشوی ابرو استفاده کنید.
-
شکل ابرو ها را مقایسه نکنید
توجه کنید به هیچ وجه نباید به مدت ۴ تا ۶ هفته پس از انجام میکروپیگمنتیشن نسبت به عدم تقارن و عدم تشابه دو ابرو حساسیت به خرج دهید زیرا که این کار موجب ایجاد استرس و وسواس فکری میشه و در نهایت باعث دستکاری ابروها میشه. ولی بعد از این مدت می توانید ابروها را با یکدیگر مقایسه و در صورت وجود اختلاف به متخصص مذکور مراجعه کنید
-
از پاک کنندههای الکلی دوری کنید
توجه داشته باشید که پاک کنندههای پوست صورت که بر پایه الکل هستند، چربی پوست صورت را بیش از حد حل کرده و موجب خشکی پوست میشوند. لذا به هیچ وجه از پاک کنندههای الکی برای پاک کردن اطراف ناحیه میکروپیگمنتیشن استفاده نکنید و به سراغ پاک کننده های غیر الکل بروید.
-
درمان تبخال
در صورتی که میکروپیگمنتیشن در ناحیه خط لب انجام دهید، ممکن است دچار تب خال در ناحیه لب یا خط لب شوید که این امر موجب ریزش رنگ میکروپیگمنتیشن می شود، لذا درمان تب خال بسیار اهمیت دارد. درصورتی که دچار تب خال شدید حتما به متخصص مراجعه کنید تا با استفاده از داروهای خوراکی و پماد تبخال شما را درمان کنند.
-
الکل مصرف نکنید
یکی از عوامل که میتواند بر روی کیفیت میکروپیگمنتیشن تاثیر منفی بگذارد استفاده فرد از مشروبات حاوی الکل است. الکل ماده مضر و آسیب رسانی است که باعث خشکی پوست می شود و به هیچ وجه نباید بعد یا قبل از میکروپیگمنتیشن استفاده شود.
-
تغذیه مناسب
یکی از اقداماتی که موجب تسریع روند بهبود می شود تغذیه مناسب شامل پروتئین، کربوهیدرات و به ویژه میوه و سبزی های حاوی ویتامین است. این خوراکی ها موجب بهبود سیستم ایمنی بدن و پوست شده و روند بهبودی را تسریع میبخشد.
-
رطوبت پوستتان را تنظیم کنید
رطوبت پوست تاثیر بسزایی در کیفیت میکروپیگمنتیشن دارد و شما باید با استفاده از محصولات مرطوب کننده این رطوبت را حفظ کنید و اجازه ندهید تعادل رطوبت پوست صورتتان دچار اختلال شود. دقت کنید که اگر پوست مرطوب نباشد خشک شده و به سرعت کیفیت میکروپیگمنتیشن انجام شده از بین می رود.
خود را با دیگران مقایسه نکنید!
یکی از عواملی که موجب نگرانی و استرس افراد می شود مقایسه روند بهبودی خود با دیگران است. روند بهبودی عوارض میکروپیگمنتیشن در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و بستگی به سن، جنسیت، وضعیت پوست و سایر ویژگی های فردی دارد لذا نباید خود را با دیگران مقایسه کرد و مطابق با توصیه های ذکر شده اقدام کرد تا بهترین کیفیت ممکن را از این روش بگیرید.
جمع بندی
میکروپیگمنتیشن یک روش بسیار پرطرفدار است که نیاز به دوره درمان خاصی ندارد و شما می توانید با رعایت چندین نکته بهترین کیفیت را از این روش دریافت کنید. به یاد داشته باشید که این روش های غیر تهاجمی هستند و عوارضی ندارند البته اگر در مکان های بهداشتی و تحت نظر متخصص انجام شوند.