یکی از روش های بی خطر و غیرتهاجمی برای ترمیم و پرپشت کرد ابرو، میکروپیگمنتیشن می باشد. این روش برعکس روشی مثل میکروبلیدینگ از دوام بیشتری برخوردار بوده و از این حیث به روشی دائمی معروف است. هدف میکروپیگمنتیشن نیز مانند میکروبلیدینگ می باشد با این تفاوت که این روش با عمق نفوذ بیشتری رنگدانه ها را در ابرو قرار می دهد و با توجه به این موضوع مزایا و معایب خاص خودش را دارد. در این مقاله به طور جامع به سوال میکروپیگمنتیشن چیست و چه مزایایی دارد؟ می پردازیم.
میکروپیگمنتیشن چیست؟
میکروپیگمنتیشن یکی از روش های پرکاربرد و پرطرفدار برای ترمیم و پرپشت کردن ابرو است که البته در موارد دیگری نیز استفاده می شود. روش میکروپیگمنتیشن نیز جزو آن دسته از روش هایی است که بی خطر بوده و در اصطلاح غیرتهاجمی خوانده می شود. روش از ظرافت خاصی برخوردار است و اگر به درستی انجام شود فرد دارای ابروهایی بسیار طبیعی می شود. در ادامه بیشتر با این روش آشنا می شویم.
شیوه کار میکروپیگمنتیشن به چه شکل است؟
در این روش با استفاده از دستگاهی خاصی در لایه میانی پوست برش هایی وارد می شود و رنگ های معدنی ضد حساسیت در زیر پوست به کمک سوزن های دستگاه قرار داده می شود. این روش بدون درد بوده و سوزن ها به شکلی وارد پوست می شوند که فرد هیچ دردی احساس نخواهد کرد. به علاوه با استفاده از کرم های بی حس کننده موضوعی، قسمت مذکور را بی حس می کنند تا فرد هیچ دردی کوچکی نیز احساس نکند.
میکروپیگمنتیشن ابرو چقدر طول می کشد؟
میکروپیگمنتیشن در کمترین زمان ممکن انجام می شود به طوری که با وجود تراکم هر گونه ابرو و در نظر گرفتن تمام شرایط ممکن این روش حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه طول می کشد و فرد بعد از میکروپیگمنتیشن بدون هیچ گونه بستری می تواند به خانه برگردد.
هزینه میکروپیگمنتیشن چقدر است؟
هزینه میکروپیگمنتیشن با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند جنس رنگدانه ها، محل کلینیک و قسمت مورد نظر برای میکروپیگمنتیشن متغیر بوده و نمی توان قیمت دقیقی برای آن قرار داد. برای تعیین قیمت دقیق این روش باید به صورت حضوری به پزشک مربوطه مراجعه کنید تا با بررسی های مربوطه هزینه دقیق را به شما اعلام کنند.
دوام میکروپیگمنتیشن چقدر است؟
روش میکروپیگمنتیشن برعکس میکروبلیدینگ که از عمر نسبتا کوتاهی برخوردار است، از عمر بیشتری برخوردار بوده و به عنوان یک روش دائمی شناخته می شود که همین موضوع حساسیت کار در این روش را بسیار افزایش می دهد. اگر از ابروهایی با دوام کم خسته شدهاید و می خواهید ابروی خود را برای مدتی طولانی ترمیم و مشکلاتش را رفع نماید، میکروپیگمنتیشن بهترین گزینه است. متوسط طول عمر این روش بین ۳ تا ۵ سال است که با مراقبت درست می تواند بیشتر نیز باشد.
مزایای روش میکروپیگمنتیشن
روش میکروپیگمنتیشن یکی روش غیرتهاجمی باشد که به عنوان اولین مزیت مهم این روش حساب می شود، اما این روش دارای مزایای بیشتری است که شما را مجاب به استفاده از آن خواهد نمود، در ادامه به چند مزیت مهم روش میکروپیگمنتیشن می پردازیم.
-
هزینه کمتر نبست به کاشت ابرو
این روش هزینه بسیار کمی نسبت به کاشت ابرو دارد و کار به همان اندازه که در کاشت ابرو طبیعی جلوه می کند، طبیعی است البته به شرطی که زیر نظر متخصص انجام شود. به علاوه این روش نیاز به بسیتری و مراقبت خاصی ندارد که هزینه های آن را به شدت کاهش می دهد.
-
بدون عوارض جانبی خطرناک
مزیت دومی نسبی بوده و تا حد زیادی به بیمار و انتخاب او بستگی دارد. این روش عوارض موقتی دارد که طی نهایتا ۲ هفته تمام آن ها بدون هیچ کار خاصی از بین می روند، اما اگر این روش به صورت غیر حرفه ای و در مراکز غیربهداشتی انجام شود، دارای معایب خطرناکی مانند انواع بیماری های پوستی و عفونی است که اگر کمی فکر کنید هر روشی که بخواهید استفاده کنید و در مراکز غیربهداشتی انجام شود همین عوارض را دارد، پس به طور کلی و با فرض اینکه این روش در مراکز بهداشتی و زیر نظر متخصص انجام می شود، بدون عوارض است.
-
بسیار طبیعی و طراحی دلخواه
در این روش شما می توانید از پزشک مربوطه درخواست کنید تا طرحی دلخواه را برای شما پیاده سازی کند و هر چقدر پزشک حرفه ای باشد، این طرح حرفه ای تر در آمده و طبیعی جلوه می کند. به علاوه با توجه به مواد موجود در رنگ ها و عمق تزریق رنگ ها بعد از استفاده از این روش، ابرویی بسیار طبیعی خواهید داشت.
-
دائمی بودن
دقت داشته باشید که طول عمر این روش نیمه دائمی است اما با توجه به میزان ماندگاری و اینکه دیگر نیاز به هیچگونه آرایشی نمی باشد، این روش را دائمی می دانند. متوسط عمر این روش بین ۳ تا ۵ سال است که فرد در این زمان دیگر نیازی به هیچ گونه آرایش ندارد. دائمی بودن این روش یکی از مهم ترین تفاوت های میکروپیگمنتیشن با میکروبلیدینگ است.
-
قابل ریمو کردن در صورت بروز هرگونه مشکل
یکی از قابلیت های خوب روش هایی مثل میکروپیگمنتیشن و میکروبلیدینگ، قابل ریمو بودن آن هاست که در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید با استفاده از حلال هایی قوی رنگ ها را از بین ببرید. البته دقت داشته باشید که ریمو در روش میکروبلیدینگ خیلی راحت تر از روش میکروپیگمنتیشن است و دلیل آن هم عمق نفوذ کمتر رنگدانه ها در روش میکروبلیدینگ است.
-
ترمیم جای سوختگی، ماه گرفتگی و هر گونه ضایع و اسکار پوستی
همانطور که گفته شد روش میکروپیگمنتیشن تنها برای ترمیم ابروهای مشکل دارد نبود و از آن می توان برای از بین بردن جای سوختگی، ماه گرفتی و انواع مشکلات دیگر استفاده نمود. شیوه کار بدین شکل است که رنگ پوست فرد را ساخته و در قسمت هایی که مشکل ماه گرفتی وجود دارد تزریق نمایم، بدین شکل پوست بدن فرد که دارای مشکل است به رنگ طبیعی خود برمی گردد.
-
حل مشکل افرادی که به مواد آرایشی حساسیت دارند
همانطور که در قسمت دائمی بودن این روش گفته شد، دیگر نیازی به استفاده از آرایش برای زیبا سازی ابرو نیست و بدین ترتیب به افرادی که به مواد آرایشی حساسیت دارند می تواند از این روش به عنوان ایده آل ترین راه حل مشکل خود، اتکا کنند.
معایب روش میکروپیگمنتیشن
مطمئنا هر روشی دارای مزایا و معایبی است و به طور کلی نمی توان روشی را پیدا نمود که معایب نداشته باشد، از این رو روش میکروپیگمنتیشن نیز دارای معایبی است که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.
-
دائمی بودن
شاید تعجب کنید، ولی دائمی بودن این روش هم مزیت به حساب می آید و هم عیب. از آنجایی که این روش دائمی بوده و برای مدت زیادی روی ابروی شما تاثیر می گذارد، پس در صورت هر گونه اشتباه در طرح اولیه شما مستلزم تحمل این اشتباه برای مدت زیادی رو صورت خود هستید.
-
ریمو کردن بسیار سخت و دردناک
همانطور که گفته شد این روش قابل پاک کردن یا همان ریمو است ولی از آنجایی که رنگدانه ها در لایه دوم پوست و عمق زیاد تزریق می شوند، پس به همین سادگی ها نمی توان آن ها را پاک کرد. درست که این روش خیلی سریع و بدون درد قابل انجام است، ولی برای پاک کردن آن فرآیندی سخت و دردناک در انتظار شماست.
-
واکنش های آلرژیک
واکنش های آلرژیک در این روش خیلی کم اتفاق می افتد، ولی اگر مواد حاصله ی رنگ با پوست واکنش آلرژیک ایجاد کنند، فرد در دردسر بدی می افتد که تا زمانی که یکی از عامل ها که قاعدتا رنگدانه ها هستند، از بین نرود، آلرژی از بین نمی رود.
-
ایجاد جای زخم
در افرادی که مستعد ایجاد جای زخم یا گوشت اضافه هستند روش میکروپیگمنتیشن نیز ممکن است این موضوع را تشدید و باعث ایجاد زخم و گوشت اضافه شود. دقت داشته باشید که حتما قبل از میکروپیگمنتیشن با پزشک مربوطه درباره این موضوع صحبت و نظر او را جویا شوید.
-
بیماری های عفونی و پوستی
بیماری های عفونی و پوستی یکی از مشکلات این روش و سایر روش های زیبایی است که تنها در صورتی ایجاد می شود که در مکانی غیربهداشتی و زیر نظر افراد غیرحرفهای انجام شود. بیماری های پوستی و عفونی در این روش و روش های مشابه شایع نبوده و تنها در این صورت بروز می کند.
-
از مد افتادگی
از مد افتادگی را نمی توان عیب این روش دانست ولی در خیلی از اوقات اتفاق می افتد که فردی با توجه به مد روز طرحی را انتخاب کند و بعد از مدتی که این طرح از مد افتاد پشیمان می شود، پس دقت داشته باشید طرحی را انتخاب کنید که نیاز به پاک کردن آن نباشد.
-
احتمال و خطر بروز سرطان
متاسفانه افراد سودجویی وجود دارند که رنگ هایی نامرغوب در بازار ارائه می دهند که با رنگ های صنعتی قاطی بوده و به همین علت باعث منتقل شدن این رنگ ها به خون می شوند و در خیلی از موارد باعث بروز بیماری های مختلفی از جمله سرطان می شوند.
-
کم رنگ شدن به مرور زمان
درست است که این روش عمری بالغ بر ۵ سال دارد ولی رنگدانه ها در معرض اشعه فرابنفش که به علت تابش نور مستقیم خورشید به پوست برخورد می کنند، باعث کم رنگ شدن تدریجی رنگ دانه ها شده و طی مرور زمان رنگ شروع به از بین رفتن می کند.
نکته مهم
اکثر معایب این روش را می توان با انتخاب درست پزشک و مراکز درمانی معتبر حل نمود که مهم ترین معایب این روش نیز حساب می شوند، ولی چند عیب دیگر نیز وجود دارند که تنها با مراقبت های بعد میکروپیگمنتیشن قابل حل هستند. در مورد عیب از مد افتادگی نیز طبق تحقیقات محققین آمریکا ۳۰ درصد از افرادی که طرحی را انتخاب می کنند و از این روش استفاده می کنند، بعدا پشیمان می شوند، از این رو شما باید جزو ۷۰ درصدی باشید که انتخاب درست دارند.
عوارض موقت و طبیعی میکروپیگمنتیشن
در اثر استفاده از این روش ممکن است به مدت ۷ الی ۱۰ روز دچار عوارضی مانند قرمزی، کبودی، تورم و التهاب در پوست شوید که کاملا طبعی بوده و هیچ جای نگرانی ندارد و بعد از مدت مذکور تمام عوارض از بین خواهد رفت. البته دقت داشته باشید که عوارضی مانند قرمزی پوست در همان ۲ الی ۳ روز اول خوب می شوند.
عوارض غیرطبیعی و خطرناک میکروپیگمنتیشن
یکی از مشکلات اصلی این روش که در صورت بی احتیاطی خود فرد اتفاق می افتد، عوارض خطرناکی است که ممکن است انواع بیماری های پوستی و عفونی را شامل شود یا حتی بیمار را دچار ایدز و هپاتیت کند، دقت داشته باشید که این عوارض تنها در صورت بروز می کند که فرد زیر نظر یک فرد غیر متخصص یا در مراکز غیربهداشتی انجام شود. توصیه جدی ما این است که به هیچ عنوان به سراغ مراکزی که از معتبر بودن آنها بی اطلاع هستید، نروید.
کاربردهای دیگر میکروپیگمنتیشن
همانطور که گفته شد روش میکروپیگمنتیشن مانند میکروبلیدینگ مختص ابرو نبوده و در موارد خیلی بیشتری استفاده می شود که همین موضوع دلیل محبوبیت این روش نسبت به سایر روش هاست. از مهم ترین کاربرد های دیگر این روش می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ترمیم و پرپشت کردن موی ابرو
- ایجاد خط لب و رژلب
- ایجاد خط چشم
- از بین بردن لک و ماه گرفتگی
- بازسازی هاله سینه
تفاوت تاتو با میکروپیگمنتیشن
تاتو روشی تهاجمی است که کادر پررنگ و غیر طبیعی در صورت فرد ایجاد می کند، در حالی که روش میکروپیگمنتیشن کاملا غیرتهاجمی بود که در آن رنگ ها در مسیر رشد موهای ابرو قرار گرفته و تارهای مو با سوزن نازکی داخل ابرو کشیده می شوند. این روش باعث حذف کادر پررنگ و غیرطبیعی است که شکلی بسیار غیرطبیعی به ابروهای فرد می دهد.
بهترین کاندیدای روش میکروپیگمنتیشن
بهترین کاندید ای این روش چند دسته از افراد هستند که نمونه آن می شود افرادی که ابرویی ناقص و نازک دارند و می خواهند آن را درست کند. افرادی که جزو بهترین کاندیداهای این روش هستند، شامل دسته های زیر می شوند.
- افرادی که دارای ابرویی ناقص و نازک هستند
- افرادی که به مواد آرایشی حساس هستند
- افرادی که زمان زیادی برای آرایش کردن وقت ندارند
- افرادی که دچار عدم تقارن در صورت هستند
- افرادی که پوست چرب داشته و نمی تواند به سادگی آرایش کنند
- و …
دوره ریکاوری میکروپیگمنتیشن چقدر طول می کشد؟
دوره ریکاوری این روش خیلی کم و اصلا سخت نیست، به طوری که اگر این روش تحت نظر افراد متخصص و مراکز بهداشتی انجام شود، پس از دو هفته فرد به طور کامل ریکاوری می شود. البته بعد از روش میکروپیگمنتیشن فرد می تواند به راحتی به زندگی روزمره برگردد ولی عوارض خفیفی مانند قرمزی و کبودی پوست وجود دارند که مقداری طول می کشد تا رفع شوند.
مراقبت های قبل از میکروپیگمنتیشن
روش میکروپیگمنتیشن مستلزم رعایت و مراقبت هایی اصولی قبل و بعد از استفاده از روش است تا بهترین بازدهی ممکن را داشته باشد، به علاوه این مراقبت ها به ویژه مراقبت هایی که بعد از انجام روش توصیه می شود، برای این است که دوام و عمر روش کاهش پیدا نکند و فرد را دچار مشکل نکند. در ادامه با مراقبت های قبل از میکروپیگمنتیشن آشنا می شویم.
- برای ۱ هفته به سراغ موچین و وکس نروید.
- برای ۲ الی ۳ هفته زیر تابش نور خورشید نمانید، البته توصیه می کنیم هیچ زمان زیر نور خورشید نمانید.
- برای ۱ الی ۲ هفته از لایه برداری استفاده نکنید.
- برای ۳ الی ۴ هفته از محصولات حاوی رتینول و ویتامین A استفاده نکنید.
- برای ۲ روز ورزش شدید که تعریق ایجاد می کند، انجام ندهید.
- برای ۳ الی ۴ هفته به سراغ بوتاکس نروید.
- برای ۱ هفته به سراغ ویتامین E که باعث رقیق شدن خون می شود، نروید.
- روز میکروپیگمنتیشن از کافئین استفاده نکنید.
- برای ۲ روز به سراغ الکل نروید.
- برای ۱ هفته از آسپرین استفاده نکنید.
مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن
همانطور که گفته شد این روش برای بازدهی کامل مستلزم به انجام مراقبت هایی هم قبل و هم بعد است که از مهم ترین مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ابرو و صورت خود را به صورت مکرر و روزانه با صابون بشوید.
- از لوسیون و کرم هایی مراقبت کننده در مقابل نور خورشید استفاده کنید.
- از محصولات حاوی رتینول برای ۱ هفته استفاده نکنید.
- ابروهای خود را دستکاری نکنید.
- از ورزش هایی که باعث تعریق می شود برای ۲ الی ۳ هفته پرهیز کنید.
- خود را از نور خورشید محافظت کنید.
- به سراغ مواد آرایشی تا زمانی که کاملا بهبود پیدا نکردید، نروید.
روش میکروپیگمنتیشن برای چه کسانی مناسب نیست
این روش برای همه مناسب نبوده و محدودیت هایی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند، درست است که هدف ما زیبایی است اما سلامت جانی باید اولین و اولویت مهم تری باشد، از این رو اگر در دسته افراد زیر هستید به هیچ وجه به سراغ استفاده از این روش نروید.
- زنان باردار و در دوران شیردهی تا زمانی که فرزند از شیر خوردن افتاده باشد.
- افرادی که دارای بیماری دیابت و موارد مشابه هستند.
- افرادی که به خاطر بیماری های شدید مانند سرطان تحت اشعه و پرتو درمانی هستند.
- افرادی که بیماری های خونی مانند هموفیلی دارند.
- افرادی که طول یک هفته گذشته از خدمات لایه برداری استفاده کردهاند.
- افرادی که دارای بیماری و اختلالات سیستم عصبی هستند.
- افرادی که جوش و آکنه فعال در قسمت مذکور دارند.
- افرادی که سابقه اگزما دارند.
- افرادی که زخم های مستعد دارند و ممکن است در محل زخم گوشت اضافه دربیاورند.
جمع بندی
روش میکروپیگمنتیشن یکی از بهترین روش های ترمیم و پرپشت کردن ابروهای مشکل دار است که کاملا بی خطر و غیرتهاجمی است. در این روش با توجه به طرح خواسته شدهی فرد، تعداد مشکل حفره در قسمت میانی پوست ایجاد شده و رنگدانه ها در پوست تزریق می شوند. روش میکروپیگمنتیشن بسیار حرفه ای عمل کرده و ظاهری طبیعی به فرد می دهد. مانند هر روش دیگری این روش نیز دارای مزایا و معایبی است که فرد با دقت و بررسی آن ها باید دست به انتخاب این روش بزند، البته توصیه می کنیم اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، حتما از مراکز معتبر و تحت نظر پزشکان و متخصصان زیبایی باشید تا هیچ عوارضی به سراغ شما نیاید.